Monday, March 9, 2015

Matu sünnipäev!

Kõigepealt räägin laupäevasest trennis kiirelt. Oli nii ja naa, galopis oli väga hea, kuid traavis kiirustas palju. Ma õppisin selle L skeemi selgeks ja ehmatusega avastasin, et sirge peal tuleb sammust galopile tõusta. Hakkasin siis proovima, no jube :D Tal nagunii jõuab märguandmine puutekohast ajju mingi ülimega aeglasel kiirusel :D Sai asja selgeks, aga üldse ei tahtnud galopile tõusta. Ei viitsinud lihtsalt. Ei aitand ussi- ega püssirohi, küll aitasid aga hobuse küpsised mis mul taskus olid :D Hetkega muutus hobune laisast raskeveokast särtsakaks duracellijänkuks, kommi eest on ta ikka nõus kõike tegema.

Ta teeb nii nunnut nägu kommi peale. Tahtsin filmida ta nägu mida ta tegi oma sünnipäevakoogi peale, kuid Murphy lõi käe vahele- nagu filmima hakkasin lõpetas ta oma nunnu näo tegemise. Aga väike video siiski.



Nagu öeldud, oli Matul täna sünnipäev. Tegin talle hommikul kolmekordse tordi, lisaks kaerahelbe pudrule igal kihil oli esimesel kihil riivitud porgand ja teisel õunaviilud, peal viis porgandit.




Talli jõudes hakkasin Matule sünnipäeva puhul ilupäeva tegema :) Plaanis oli ta pikk lakk ära kakkuda, Päris rets oli! 1,5 tundi võttis (või rohkem), lakk oli niiiiiiiii paks, et jube kohe. Kakkusin küll, kuid tundus, et õhemaks nagu küll ei jäänud :D Ma olen muidu väga kiire laka kakkuja, aga tema lakk oli lihtsalt nii paks, võtsin isegi paksud salgud ja vahepeal lausa keharaskusega istusin kammi otsas :D Viimati Matu ei sallinud üldse kakkumist, kui täna oli nagu kukupai! Kordagi ei liigutanud ja oli muudkui kõrvad ees ja jälgis, mis ma teen. Ma usun, et ta ikka igatses mind kui ma mitu kuud ei käinud temaga tegelemas :D 

Matu enne:


 Matu tunni pärast:


 Matu lõpuks:

Viimase pildi oleks võinud teha rohkem külje pealt maast nagu teised pildid tehtud on, kuid unustasin end tooli otsa ja ei tulnud kohe selle peale. Igatahes tal tuli selle laka alt jälle mega jõhker kael välja :) Sõites oli nii paha, lakk koguaeg näos ja sõrmede vahel. Lõpptulemus tuli pisut mitte nii hea, kui tahtsin, kuid tal on laka esimeses pooles niiiii jubedad pöörised. Lisaks on ta kaelahari keskelt niiiii lai, kaela keskelt on lakaharja laius umbes 10-15cm ja sealt vajub lakk ka alati kahele poole. 

Vahepeal jäi Matu lakk poolikuks, kuna hakkasime Matu sünnipäeva pidama! Laulsime talle sünnipäeva laulu ja andsime talle ta tordi kätte. Üksi me tal seda süüa ei lasknud, jagasime ka teistele Matu sõpradele! Väike videomeenutus:




Edasi liikusime üheskoos platsile, et ehitada valmis koolisõiduplats. Saime 20x40m platsi valmis. Tagasi talli jõudes lõpetasin Matu laka, pesime veel saba ja jalad puhtaks. Muideks! Matu saba oli nii pikk, et see lohises maas umbes 1-2cm :) 

Inimeste/hobuste tordid söödud ja kohvid joodud jäi veel üle unest ärganud Maribelil Matut õnnitleda ühe porgandi näol :)




Päeval aitas veel ka Allanil sõnnikut visata :)


Ja vabandan piltide eest, mu telefon ei tee just kõige kvaliteetsemaid pilte hämaras tallis.

Ennem ära minekut Matut paitades tuli ikka jube heldimus peale. Ta on lihtsalt niiii imearmas hobune, nii sõbralik ja imelise iseloomuga. Muudkui vaatab sind silmad punnis, kõrvad ees ja nina vastu taskut puksimas :) Ma olen nii õnnelik, et meie teed põimusid, ta on lihtsalt kõige ägedam!

Homsest nii palju, et kell 10.00 hommikul on meil Krista trenn :) Avastasin siin ükspäev atesteeritud treenereid vaadates, et ta on lausa FEI level 2 treener ning neid on Eestis kokku vaid 4 :) Uhke värk!



No comments:

Post a Comment