Sunday, May 17, 2015

Sõbrapoisid

Kuna eelneva veterinaariga Ceilo omanik lõpuks vist ikka kokkuleppele ei saanud, siis helistasin kolmapäeval Joosepile ning tema tuli juba paari tunni pärast meie hubasesse Nurmenuku talli ja tegi Ceilol hambad korda. Olukord oli päris kehva, hambad olid ikka üliteravad. Joosep tegi ühe poole ära ja siis lasi mul kastuda mõlemaid pooli. Alguses katsusin juba tehtud hambaid ja need olid niiiii siledad ja kenad :D ja siis katsusin tegemata poolt ja lõikasin endale sõrme sisse! Sellised haihambad, et jube. Õnneks oli Ceilo tubli ning lubas ilma narkoosita kõik ära teha. Aasta pärast arvas aga Joosep, et siis tuleks siiski narkoosi alla panna ja teha suus veel suurem töö ära. Ceilole ei meeldinud eriti kui ta esihambaid ja kihvasid üritati korda teha. Need õnneks ei olnud üldse hullud, kuid ilmselt aastakese pärast vajavad korralikumat lihvi. Joosep Ceilonit ei tundnud ning pakkus tema hammaste järgi talle 6 aastat, niiet tema päriselt kaheksa aastased hambad on muidu täitsa kenasti säilinud. 



Matul ei arvanud ma, et tema hammaste olukord oleks eriti kehv olnud. Ta on sõites hakanud mul küll rohkem vastu rastet minema üleminekutel, kuid arvasin, et asi on minu sõitmises. Joosep piilus aga Matu suhu ja lubas ka minul ja Viktorial (Matu omanikul) hambaid katsuda ja need olid samuti ikka päris teravad. Matul said samuti kikud ilma narkoosita tehtud. Joosep sai igatahes hea kõhutäie naera Matu teeth-gap'i peale, tal on ikka ulme hambavahe :D Umbes selline:


Matu oli muidugi nii mega solvunud hammaste tegemise peale, nii kahtlustavalt ja süüdistavate silmadega vaatas meid :D Söömisega ta õhtul enam hakkama igatahes ei saanud, peenikest porgandit lutsustas oma 10 minutit ja sülitas selle lõpuks välja. Ka heina ei saanud ta süüa. Jätsime ta rahunema ning otsustasime, et kui hommikuks sööma ei hakka, siis võtame ühendust Joosepi või veterinaariga. Õnneks hommikuks oli kõik laabunud ja Matu sõi isukalt :)


Järgmisel päeval sõitma minnes oli Matu ikka täiesti teine tera. Meil ei tulnud vist ühtegi üleminekut üle ratsme. Nii pehme, nii lihtne, näpu otsas sõita hobune! Mega mõnus oli lihtsalt. Ceilonile tahtsin teha topeltkordet. Pain asjad selga ja läksin platsile, kuid topelt kordet teha ei saanud- Ceilon on lihtsalt liiga pikk :D Korde jäi lühikeseks haha. Läksin tagasi ja panin libiseva külgratsmeteks. 



Reedel talli ei jõudnud, sest siis pidasin sünnipäeva. Laupäeval tahtsin peale Maribeli lõunaund ratsutama minna, kuid Maribel oli peale suurt sünnipäevapidu nii väsinud, et magas kaheteistkümnest kella viieni :D Kuna pidin kell 6 sõbranna sünnipäevale minna, siis jäi suksude juurde minemata. 

Täna, pühapäeval, läksime talli koos terve perega. Kuna üks Matule toodud märadest hakkas indlema, siis kutsusime Kadi talli proovisime mära paaritada. Ultraheli järgi pidi juba ammu indlema, kuid varasemalt proovides peksis Matukese läbi :( Täna oli aga ilmselgelt õige päev. Matu sai asjaga kohe hakkama ja mära seisis väga vaguralt. Ennem muidugi Matu esines ka veidike:








Peale seda panin Ceilo ja Matu valmis ning läksime maastikule sammu sõitma neljakesti- Mina ja Ceilo, Maario ja Matu (tiim MaMa). Poisid olid ülisõbralikud ja käitusid hästi. Talli juurest ära tulles Matu pidi peaaegu ära surema :D Nagu tavaliselt, ütleks ma. Ta lihtsalt voolab talli juures minema pool kilomeetrit tunnis. Nagu sa teda kannaga ei tagu jääb ta seisma :D Kui tallist eemale saab, siis õnneks saab ikka teise käigu sisse, kodu poole tahtis suisa traavida :D






Ja lõpuks sain mina ka veel konndega aurutada ja Maribel pallimeres lulli lüüa. Nurmenuku Puhkekeskus on lihtsat parim koht koos parimate inimestega <3






No comments:

Post a Comment